Ukraina idaosas on suurenenud relvarahurikkumiste arv

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sergey Averin/Sputnik

Ukraina idaosas on rahvusvaheliste vaatlejate hinnangul viimasel nädalal märkimisväärselt suurenenud relvarahurikkumiste arv.

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) vaatlusmissiooni juht Ertugrul Apakan ütles teisipäeval ajakirjanikele, et rikkumised on suurenenud 35 protsendi võrra võrreldes sellele eelnenud nädalaga.

Kohalik meedia on teatanud mürsutulest ja ainelistest kahjudest mõlemal konflikti poolel.

Kiiev teatas varem päeval, et Donbassis kehtivat relvarahu rikuti ööpäevaga 16 korda.

"Terroritõrje piirkonnas jäi õhtul olukord keeruliseks ja kaldus minema veelgi teravamaks. Vene okupatsioonivägi jätkas Minski lepete jõhkrat rikkumist ja kasutas keelatud relvi, sealhulgas miinipildujaid ja suurtükke," teatas Ukraina vägede staap suhtlusvõrgustikus Facebook.

Ukraina valitsusväed ja Donbassi mässulised süüdistasid viimati laupäeval teineteist jätkuvates relvarahurikkumistes. Donetsk teatas, et Ukraina relvajõud pommitasid 11 asustatud piirkonda suurtükkide, tankide, miinipildujate, granaadiheitjate ja muude tulirelvadega. Valitsusväed on omalt poolt teatanud kaheksast relvarahurikkumisest Donbassi poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles