Prantsusmaa valitsusjuht kulukast tšarterlennust: peaministri liikumine on kallis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edouard Philippe.
Edouard Philippe. Foto: PDN/SIPA/Scanpix

Prantsusmaa peaminister Eduard Philippe´ sattus kriitika alla seoses kuluka tšarterlennuga Jaapanist tagasi kodumaale.

Uudisteagentuur AFP kirjutas eile, et peaministri kantselei tellis 6. detsembril peaministri ja ülejäänud Prantsuse delegatsiooni toimetamiseks Tokyost tagasi kodumaale Airbus A340 tšarterlennuki, kuigi umbes samal ajal lendas Jaapanist Prantsusmaale ka Prantsuse sõjaväe transpordilennuk A340. Reis eralennukiga läks maksma 350 000 eurot.

Peaministri büroost öeldi AFP-le, et Philippe pidi kiiresti kodumaale naasma, kuna president Emmanuel Macron oli riigist lahkumas. Riigi õhujõudude lennuk olnuks öiseks lennuks aga liiga ebamugav, lisati avalduses.

«Peaministri liigutamine on keeruline ja kallis,» ütles Philippe raadiojaamale RTL. «Ma mõistan nii üllatust kui ka küsimusi, mida Prantsusmaa inimesed endalt küsivad,» lisas valitsusjuht, kelle sõnul võtab ta otsuse eest vastutuse täielikult endale.

Philippe külastas koos 60-liikmelise ministritest ja ametnikest koosneva delegatsiooniga Prantsusmaale kuuluvat Uus-Kaledooniat. Sealt lennati 5. detsembril õhujõudude lennukiga edasi Tokyosse. Jaapani pealinnast Pariisi lendamiseks kasutati aga eralennukit. Peaaegu tühi õhujõudude lennuk maandus Pariisis kaks tundi hiljem.

«Me teadsime, et sel ajal ei toimu kommertslende ja me pidime tagasi saama,» lisas Philippe, kelle sõnul tuli naasta enne presidendi riigist lahkumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles