Leht: Venemaa rajab tervet planeeti seiravat kosmoseaparaatide laevastikku (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planeet Maa
Planeet Maa Foto: NASA NASA/REUTERS/Scanpix

Vene kaitseametkonnale loodi uus luuresatelliit eesmärgiga rajada tervet planeeti seirav kosmoseaparaatide laevastik, kirjutas päevaleht Izvestija täna.

«Katseaparaat kavatsetakse viia orbiidile 2018. aasta alguses,» seisab artiklis.

Kosmosetööstuse allikas ütles Izvestijale, et uus katseline väikekosmoseaparaat töötati välja korporatsioonis VNIIEM, mis on juhtivaid ettevõtteid Maa kaugseirekaaslaste väljatöötamise alal.

«Vene kaitseministeerium kinnitas taolise kosmoseaparaadi loomist, kuid keeldus edasistest kommentaaridest. Ka loojakorporatsioon keeldub esialgu kommentaaridest,» lisas leht.

Ühe teise kosmosetööstuse allika sõnul kavatsetakse luurekaaslane üles lennutada Plessetski kosmodroomilt Arhangelski oblastis.

Ajalehe väitel on uue kaaslase eeliseks kompaktsus ja kergus, vaid mõnisada kilogrammi, mida on kordi vähem kui senistel analoogidel.

«Tänapäeva tehnoloogia võimaldab taolistel aparaatidel pildistada Maad meetrist väiksema lahutusega. Kaaslane annab Vene sõjaväelastele ülevaate kõigest Maa pinnal toimuvast vaid mõne raketi üleslennutamise tulemusel,» kirjutas ajaleht.

Algselt kavatseti lennutada see üles tänavu oktoobris, kuid lükati kaks korda edasi. Viivitus tulenes seadme tehnilistest probleemidest.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles