Katalaani iseseisvusdeklaratsioonile järgnes lõhestatud vaikus (6)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iseseisvusvastase Ciudadanose partei juht Ines Arrimadas eile oma abikaasa Xavier Cima i Ruizga ostlemas. Varem iseseisvuslaste parteis olnud mees lõpetas poliitilise karjääri pärast Arrimadasega abiellumist.
Iseseisvusvastase Ciudadanose partei juht Ines Arrimadas eile oma abikaasa Xavier Cima i Ruizga ostlemas. Varem iseseisvuslaste parteis olnud mees lõpetas poliitilise karjääri pärast Arrimadasega abiellumist. Foto: Jon Nazca / Reuters / Scanpix

Mul on tunne, et võib-olla peaksin katalaanina meie au kaitsmise nimel ise midagi ette võtma, äkki näiteks varastama Generalitati hoonelt Hispaania lipu, ütleb Joan Llorach praegu Kataloonias valitseva ootamatult rahuliku olukorra kohta.

Avalduse iroonia on selles, et Llorach on küll puhtavereline katalaan, aga tuliselt iseseisvuse vastu. Koos teise samasuguse katalaani, europarlamendi endise presidendi Josep Borrelliga on ta kirjutanud raamatu, mis seab kahtluse alla kõik iseseisvuslaste tuntumad argumendid.

Llorachi sõnul on ta tõsiselt üllatunud, kui ruttu pärast keelatud referendumit ja iseseisvusdeklaratsiooni kõik vaibus.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles