Melbourne´is sõitis rahvahulka Afganistani päritolu mees (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia suuruselt teises linnas Melbourne´is sõitis täna auto õhtuse tipptunni ajal jalakäijate sekka, vigastades 19 inimest.

Intsident leidis aset Flindersi raudteejaama lähistel Elizabethi tänava ja Flindersi tänava ristumisnurgas poole viie paiku õhtul kohaliku aja järgi (Eesti aja järgi hommikul poole kaheksa ajal), kui valge Suzuki jalakäijate sekka sõitis.

«Nähtu põhjal usume, et see oli tahtlik tegu. Motiivid pole teada. Praegu oleme uurimise alguses,» ütles politseikomandör Russell Barrett hiljem ajakirjanikele. Politsei ei usu siiski, et tegu oli terrorirünnakuga.

Nimelt on politsei teatel autot juhtinud 32-aastasel Afganistani juurtega Austraalia kodanikul probleeme vaimse tervisega. Politsei sõnul on kinni peetud mees neile varasemast tuttav ja ta on kasutanud uimasteid.

Politsei on kinni pidanud veel ühe isiku, kelle kohta andmed praegu puuduvad. Ka teo motiiv pole praegu selge.

Kohaliku väljaande Herald Sun andmetel sai vigastada 19 inimest, neist neli raskelt. Haiglasse viidud kannatanute seas on ka vähemalt üks laps. Hukkunute kohta teated puuduvad.

Sündmuspaigale saadeti suured politseijõud, kes ala sulgesid. Pealtnägija sõnul valitses sündmuspaigal kaos.

«See oli nagu luupainaja.»

«Inimesed lihtsalt lamasid maas ega liigutanud, inimesed karjusid. See oli nagu luupainaja,» ütles õnnetuspaiga lähedal töötav Sue Nicolaidis Herald Sunile. «Juht ületas kiirust, see oli õudne, ma ei suuda seda uskuda,» lisas teine pealtnägija.

«Polnud selge, kas juht tabas neid (jalakäijaid - toim) meelega või mitte,» ütles samuti sündmuspaiga lähedal töötav Elton Hindoli, kelle sõnul näis autot juhtinud mees olevat teadvusetu. «Ta tabas inimesi, seejärel lõpetas teekonna trammialal keset teed,» lisas Hindoli.

«Ta sõitis otse läbi punase tule alt, edasi tuli pauk paugu järel,» kirjeldas toimunut Lachlan read. «Inimesed lamasid maas ja inimesed jooksid nende juurde, see oli täielik kaos,» lisas ta.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles