Venemaa laiendab oma sõjaväebaasi Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene madrus Tartusi mereväebaasis.
Vene madrus Tartusi mereväebaasis. Foto: Grigori Sisojev/RIA Novosti/SCANPIX

Vene riigiduuma ratifitseeris täna lepingu Süüriaga, mille alusel laiendatakse Vene sõjalaevastiku baasi Tartusis ning korraldatakse Vene sõjalaevade liikumist Süüria vetes ja sadamates.

Leping sõlmiti Damaskuses 18. jaanuaril 49 aastaks ja seda saab pikendada 25 aasta kaupa.

Dokumendi alusel peab tulevikus Tartusi sadamasse mahtuma kuni 11 Vene sõjalaeva, sh tuumamootoriga laevad.

Venemaal on Süürias ka Hmeimimi õhuväebaas.

11. detsembril käis Vene president Vladimir Putin käis Hmeimimi õhujõudude baasis, kus teda võtsid vastu Süüria president Bashar al-Assad ja Vene kaitseminister Sergei Šoigu. Vene president teatas seal korraldusest alustada vägede osalist väljaviimist Süüriast.

«Meie ülesanne on suures osas täidetud. See täideti hiilgavalt,» ütles Putin. «Kui terroristid uuesti pead tõstavad, anname neile hoope, mille taolisi nad ei ole varem näinud,» hoiatas Vene president.

Putin kinnitas siis, et nii Hmeimini lennuväebaas kui ka mereväebaasis Tartusis jätkavad nad tegutsemist. Venemaa sõjaväeallikad teatasid seejärel, et mõlemat baasi on kavas ka edasi arendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles