Kreml vilistas Kadõrovile kehtestatud sanktsioonide peale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramzan Kadõrov.
Ramzan Kadõrov. Foto: Aleksei Nikolski/Sputnik/Scanpix

Ameerika Ühendriikide kehtestatud sanktsioonid Tšetšeenia liidrile Ramzan Kadõrovile on ebaseaduslikud ja ebasõbralikud, ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov täna.

«Me peame neid sanktsioone ebaseaduslikeks, me peame neid ebasõbralikeks, me ei nõustu nendega,» ütles Peskov täna ajakirjanikele. Peskov ei andnud konkreetset vastust küsimusele, kas Venemaal on kavas USA-le vastata.

Ühendriikide rahandusministeerium põhjendas 41-aastase Kadõrovi majandussanktsioonide musta nimekirja kandmist väitega, et Tšetšeenia liider juhib süstemaatilist repressioonikampaaniat.

Washington kehtestas sanktsioonid ka Tšetšeenia julgeolekuametnikule Ajub Katajevile, keda süüdistatakse inimõiguste ulatuslikus rikkumises ning veel kolmele isikule, keda süüdistatakse seotuses Sergei Magnitski paljastatud korruptsioonijuhtumiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles