Berliinlased on hädas agressiivsete metssigadega (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks metsanotsut tänavu novembris Berliini loodeosa metsas, kus elab suur metssigade kogukond.
Kaks metsanotsut tänavu novembris Berliini loodeosa metsas, kus elab suur metssigade kogukond. Foto: Tobias Schwarz / AFP / Scanpix

Neil on tugevad harjased, tillukeste silmadega hiigelsuured pead, esileulatuvad kihvad ja mõnikord väga paha tuju. Tuhanded metssead peavad Saksamaa pealinna Berliini koduks, seal kaevavad nad üles aedu, põhjustavad liiklusõnnetusi ja vandaalitsevad naabruskondades.

Eriti on pidanud nende hiiglaslike kõigesööjatega elama õppima Berliini rohelised äärelinnad. «Paljud inimesed ütlevad mulle, et kuhu iganes nad ka ei läheks, leiavad nad eest metssead,» ütles Berliini munitsipaalne eluslooduse spetsialist Derk Ehlert, kelle sõnul pole muutunud mitte niivõrd nende arvukus, vaid käitumine.

Hinnanguliselt on metsseapopulatsiooni suurus Saksamaa pealinnas umbes 3000 isendit ja linlaste kokkupuuted nendega muutuvad aina sagedasemaks. Jooksjad ja koertega jalutajad annavad regulaarselt teada, et on näinud mõnd sõralist, kes on võimeline oma kogukat keha liigutama kiirusega kuni 40 kilomeetrit tunnis. Metssigu on märgatud isegi südalinnas, kus kaks liiklusesse sattunud isendit said tõenäoliselt viga, kui tormasid läbi Alexanderplatzi ostlemisväljaku.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles