USA eriesindaja: 2017. aasta oli Ukrainas vägivaldseim alates konflikti puhkemisest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid jätmas hüvasti jaanuarikuistes lahingutes Avdijivka pärast langenud relvavennaga.
Ukraina sõdurid jätmas hüvasti jaanuarikuistes lahingutes Avdijivka pärast langenud relvavennaga. Foto: Oleksandr Homenko/Pacific Press/Sipa USA/SCANPIX

Lõppev aasta oli Ukrainas kõige vägivaldsem alates konflikti puhkemisest 2014. aastal, ütles Ameerika Ühendriikide Ukraina eriesindaja Kurt Volker.

Kurt Volker.
Kurt Volker. Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/Scanpix

«Paljud inimesed arvavad, et see on kuidagi muutunud uinuvaks, külmutatud konfliktiks, mis on stabiilne ja nüüd on meil… relvarahu. Et see on probleem, kuid mitte kriis,» ütles Volker üleeile Washingtoni mõttekojas Atlantic Council peetud kõnes.

«See on täiesti vale. See on kriis. 2017. aasta on olnud kõige vägivaldsem aasta,» lisas aastatel 2008-2009 USA NATO suursaadikuna töötanud Volker.

Konflikt on hoogustunud taas 18. detsembrist ja Venemaa on tagasi kutsunud oma esindajad relvarahu täitmisele kaasa aitavast ühisest nõukogust Ukrainaga.

Raadio Vaba Euroopa / Raadio Vabadus veebiportaali andmetel on alates 2014. aasta aprillist vältavas konfliktis surma saanud üle 10 300 inimese, üle miljoni inimese on pidanud oma kodudest lahkuma.

Volkeri ingliskeelset sõnavõttu täies mahus saab vaadata juuresolevalt videost:

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles