USA meediavisionäär: ajakirjanduse edu või ebaedu ei näita klikkide arv

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Jarvis astus käesoleval kuul üles Tallinnas toimunud Inimõiguste konverentsi paneelis teemal «Kas tehnoloogia ohustab inimõigusi?»
Jeff Jarvis astus käesoleval kuul üles Tallinnas toimunud Inimõiguste konverentsi paneelis teemal «Kas tehnoloogia ohustab inimõigusi?» Foto: Inimõiguste Instituut

Meediavisionäär ja New Yorgis tegutsev ajakirjandusõppejõud Jeff Jarvis räägib libauudiste pealetungist, Ameerika Ühendriikide ja Venemaa meediasõjast, tsensuuriohust ning ajakirjanduse muutunud rollist.

63-aastase Jarvise sõnul andis interneti tulek talle sisuliselt uue lapsepõlve, sundides teda prügikasti viskama omal ajal koolis õpitud tõed sellest, kuidas meedia toimib. Seega ütleb ta, et praegu on tema peamine ülesanne seada kahtluse alla kõik senised käitumismustrid.

Murdepunktiks kujunesid Jarvise jaoks 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakud, sest ta viibis sel päeval ka ise ühes Maailma Kaubanduskeskuse kaksiktornidest. Nädal aega hiljem hakkas Jarvis blogi pidama ning peagi kujunes sellest tema ja blogilugejate vaheline dialoog.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles