Euroopa Liidu Nõukogu pikendas Vene-vastaseid sanktsioone (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kremlile.
Vaade Kremlile. Foto: MLADEN ANTONOV/AFP/Scanpix

Euroopa Liidu Nõukogu pikendas kirjaliku protseduuriga kuueks kuuks Venemaale Ida-Ukraina sündmustega seoses kehtestatud valdkondlikke majandussanktsioone.

«ELi Nõukogu pikendas 2017. aasta 21. detsembril 2018. aasta 31. juulini mõningatele Vene majanduse sektoritele suunatud sanktsioone,» märgitakse nõukogu avaldatud dokumendis.

Sanktsioonide taaskordne pikendamine kiideti heaks 14. detsembril Euroopa Ülemkogul.

Pressikonverentsil pärast nõukogu istungit ütles Ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk, et Euroopa Liidu kõik 28 liiget on täiesti ühtsed selles, mis puudutab Vene-vastaseid sanktsioone.

«Tegime seda esimest korda ilma igasuguste vaidluste ja lahkhelideta,» lausus Tusk.

Sanktsioonide pikendamise põhjuseks olid Saksa liidukantsleri Angela Merkeli ja Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni teated Minski lepete täitmise seisu kohta Ülemkogul 14. detsembril.

Euroopa Liit sidus 19. märtsil 2015 sanktsioonide tühistamise Minski lepete täieliku täitmisega, mis pidi algselt aset leidma sama aasta 31. detsembriks.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles