Iisraeli suursaadik ÜROs: Iisraeli ei tõrjuta iialgi Jeruusalemmast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina meeleavaldajad Iisraeli armee suunas kive viskamas.
Palestiina meeleavaldajad Iisraeli armee suunas kive viskamas. Foto: Nasser Nasser/AP/Scanpix

Iisraeli ei saa iialgi ajada Jeruusalemmast minema, sõnas Iisraeli suursaadik ÜROs Danny Danon täna enne hääletust USA Jeruusalemma tunnustamise tagasilükkamise üle.

«Mitte ükski Peaassamblee resolutsioon ei tõrju meid Jeruusalemmast,» sõnas Danon assamblee eriistungil.

ÜRO eriistungil hääletatakse resolutsioonikava üle, mille järgi tuleb Jeruusalemma staatuse küsimuses jõuda tulemusteni läbirääkimiste kaudu ja mille järgi ei ole ühelgi otsusel selle staatuse kohta juriidilist mõju ning tuleb tagasi võtta.

USA suursaadik ÜROs Nikki Haley hoiatas samuti hääletuse eel Washingtoni vastusammude eest, kui Ühendriikide otsus Jeruusalemma kohta tagasi lükatakse. «Ühendriigid ei unusta seda päeva,» ütles ta. «Antud hääletus muudab seda, kuidas ameeriklased näevad ÜROd ja kuidas me näeme riike, mis ei näita ÜROs meie suhtes üles lugupidamist.»

USA valitsus tunnustas 6. detsembril Jeruusalemma Iisraeli pealinnana, minnes vastuollu rahvusvahelise konsensusega ja vallandades pahameeletormi moslemiriikides.

Ühendriigid vetostasid resolutsioonikava esmaspäeval ÜRO Julgeolekunõukogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles