Austraalia lõpetab õhurünnakute kampaania Iraagis ja Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia õhujõudude sõjalennuk F/A-18 Hornet.
Austraalia õhujõudude sõjalennuk F/A-18 Hornet. Foto: Reuters / Scanpix

Austraalia sõjalennukid lõpetavad õhurünnakute kampaania Iraagis ja Süürias ning naasevad pärast kolm aastat kestnud missiooni kodumaale, teatas kaitseminister reedel.

Otsus langetati pärast seda, kui äärmusrühmitus Islamiriik (IS) kaotas oma kaks peamist keskust - Mosuli Iraagis ja Raqqa Süürias.

Kaitseminister Marise Payne ütles, et Canberra otsustas oma missiooni vähendada pärast konsultatsioone liitlastega.

Austraalia sõjalennukid on teinud Iraagis ja Süürias rohkem kui 2700 lahinglendu.

"Lahinguväljal saavutatud edu Daeshi vastu tähendab, et meie enda operatsioon OKRA on jõudnud loomulikku üleminekupunkti ja meie ründelennukid alustavad naasmist koju uue aasta alguses," ütles ta, kasutades IS-i teist nimekuju.

"Alates 2014. aasta oktoobrist on meie Hornetite piloodid ja toetusmeeskond andnud märkimisväärse panuse, toetades Iraagi julgeolekujõude, ning ma kiidan kogu isikkoosseisu, kes on andnud sel perioodil oma panuse nende pühendumuse, oskuste ja professionaalsuse eest."

Austraalial on Lähis-Idas kuus F/A-18 Hornets lahingulennukit, E-7A Wedgetail luurelennuk ning KC-30A tanker- ja transpordilennuk.

Hornetsid naasevad Austraaliasse, kuid luure- ja tankerlennuk jätkavad koalitsioonijõudude toetamist. Samuti jääb Iraaki umbes 380 Austraalia sõjaväelast, et koolitada kohalikke relvajõude.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles