Kadunud Argentina allveelaeva saaga jätkus läbiotsimistega mereväe peakorteris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argentina allveelaev ARA San Juan
Argentina allveelaev ARA San Juan Foto: Argentina Navy/AP/Scanpix

Seoses möödunud kuul kadunud Argentina allveelaeva ARA San Juan juhtumiga otsis Argentina politsei üleeile läbi mereväe peakorteri ja riikliku laevatehase kontorid.

Foto: GRAPHIC NEWS

Läbiotsimiste eesmärgiks oli leida võimalikke tõendeid Saksamaal ehitatud allveelaeva parandustöödel tehtud vigade kohta. Uurimine võib ees oodata ka kahte endist kaitseministrit, samuti on uurijad juhtumi asjaolude väljaselgitamiseks külastanud Saksamaad.  

Viimane side allveelaeva meeskonna ja mereväebaasi vahel oli 15. novembril, kui umbes 500 kilomeetri kaugusel Argentina rannikust Atlandi ookeanil viibinud aluse kapten teatas, et pardale lekkinud vesi põhjustas probleeme akuga.

Seejärel anti allveelaevale käsk lühimat teed pidi kodusadamasse Mar del Platasse naasta. Sinna allveelaev aga ei jõudnud. Hiljem jäädvustati allveelaeva viimase teadaoleva asukoha läheduses plahvatus.

San Juani meeskonda kuulus 43 meest ja Argentina esimene naissoost allveelaeva ohvitser Eliana Krawczyk. Laeva otsingud on lõpetatud, meeskond on kuulutatud surnuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles