India naine pandi tüli käigus põlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India politseinikud.
India politseinikud. Foto: Hindustan Times/imago/Scanpix

India lõunaosas asuva Hyderabadi linna politsei on teatanud, et vahistatud on mees, kes pani väidetavalt naise tekkinud tüli ajal põlema ja põhjustas tema surma, kirjutab BBC.

25-aastane administraatorina töötanud Sandhya Rani liikus neljapäeva õhtul töölt koju kui teda rünnati. Pealtnägijad tõttasid naisele appi, aga ta suri teel haiglasse. Kahtlustatavana peeti kinni 28-aastane Karthik Vanga, kes oli naise endine kolleeg. Politsei teatel töötasid nad mõlemad veel mõni kuu tagasi samas ettevõttes.

Kui Vanga Ranile lähenes, tekkis nende vahel vaidlus. Järsku valas mees naise lambiõliga üle ja süütas põlema, teatas politsei.

Väidetavalt oli mees mitu aastat järjepidevalt naisele lähenemiskatseid ja abieluettepanekuid teinud. Naine olevat korduvalt andnud eitavad vastused, aga pole selge, kas ta mehe vastu ka politseile kunagi avalduse esitas.

Naiste vastu suunatud vägivald on riigis viimastel aastatel kasvanud ja sellest ajendatuna on karmistatud seadusi, et taoliste rünnakutega tegeleda. Sellest hoolimata tuleb pidevalt teateid jõhkratest rünnakutest naiste ja laste vastu üle terve India.  

Valitsuse andmete kohaselt pannakse naiste vastu igal aastal toime sadu happerünnakuid. Väidetavalt on ründajad tihti armukadedad partnerid või jälitajad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles