Mauritaanias on väidetav paberipuudus halvanud erameedia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud elanikud Mauritaania pealinna Nouakchotti tänaval.
Kohalikud elanikud Mauritaania pealinna Nouakchotti tänaval. Foto: AFP/SCANPIX

Mauritaanias pole paberipuuduse tõttu kümme päeva trükitud eralehti, teatas reedel riigi ajakirjanike liit, mille andmeil pole riiklike ajalehtede trükkimist peatatud.

«Alates 11. detsembrist on riiklik trükipress peatanud sõltumatute Mauritaania ajalehtede printimise paberipuuduse tõttu,» teatas ametiühing RPM. Kokku puudutab paberipuudus 23 väljaannet.

«Riiklikke ajalehti Chaab ja Horizon avaldatakse tavapäraselt,» lisas RPM.

Mauritaania riikliku trükikoja teatel on ressursipuudus ajutine ning uus paberisaadetis peaks saabuma «peatselt».

Ajakirjanike ametiühing süüdistas valitsust aga «informatsiooni teadlikus piiramises».

Rahvusvaheline ühendus Piirideta Reporterid süüdistas augustis Mauritaaniat erameedia allutamise kavatsustes pärast mitme ajakirjaniku vahistamist ja ülekuulamist. «Riigi samme pole võimalik kritiseerida ilma selleta, et sind kutsutakse poliitiliseks oponendiks,» teatas organisatsioon.

Oktoobri lõpus peatati selles Lääne-Aafrika riigis viie eratelekanali edastamine seoses rahvusringhäälinguga puhkenud tüliga. Praeguseks on üks kanalitest oma saadetega jätkanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles