Hondurase presidendivalimiste vasakkandidaat tunnistas kaotust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvastane meeleavaldaja Tegucigalpa tänaval põleva barrikaadi juures.
Valitsusvastane meeleavaldaja Tegucigalpa tänaval põleva barrikaadi juures. Foto: Fernando Antonio/AP

Hondurase presidendivalimiste vasakpoolsete kandidaat Salvador Nasralla tunnistas reedel kaotust, edastas kohalik meedia.

Samal ajal oli USA juba tunnustanud valimistulemusi ja Nasralla vastast Juan Orlando Hernándezi uue riigipeana.

"Washingtoni otsusega ma enam ei osale. Nad kardavad seal väga vasakpoolseid valitsusi," ütles Nasralla telekanalile HCH.

Hondurase ametisolev riigipea Hernández kuulutati esmaspäeval kolm nädala tagasi peetud presidendivalimiste võitjaks.

Hondurase opositsioon ärgitas veel neljapäeval inimesi tulema tänavatele ja vaidlustama president Hernándeze väidet, et ta võitis novembris toimunud ja valimispettuse kahtlusest ümbritsetud presidendivalimised. Diktatuurivastane Opositsiooniallianss ärgitas marssima USA suursaatkonna juurde neljapäeval ning tulema reedel üle riigi tänavatele.

Valimiskomisjon teatas eelmisel nädalal, et 26. novembril toimunud valimised võitis Hernández, edestades vastaskandidaat Salvador Nasrallat 1,5 protsendiga.

Opositsiooni hinnangul esines valimistel ulatuslikku valimispettust. Rahvusvaheliste vaatlejate sõnul esines valimistel ebakorrapärasusi.

Hondurase opositsiooni väitel on valimistejärgses vägivallas surma saanud vähemalt 14 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles