Melbourne'i autorünnaku sooritajale esitati süüdistus 18 tapmiskatses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto, millega Saeed Noori rünnaku toime pani.
Auto, millega Saeed Noori rünnaku toime pani. Foto: Joe Castro/AP/Scanpix

Austraalias Melbourne'is neljapäeval autoga rahva hulka sõitnud Afganistani pagulasele esitati täna süüdistus 18 tapmiskatses.

Autojuhil, 32-aastasel Afganistani päritolu Austraalia kodanikul Saeed Nooril on minevikus esinenud probleeme uimastite ja vaimse tervisega.

Vahejuhtum leidis aset Melbourne'i kesklinnas Flinders Streeti raudteejaama lähistel. 19 inimest toimetati haiglasse, 12 neist on seal ikka veel ja kolme seisund on kriitiline. Kannatanute hulgas on mitme riigi kodanikke.

Ründaja motiivid ei ole selged, kuigi politsei sõnul rääkinud ta pärast kinnipidamist häältest ja unenägudest ning moslemite halvast kohtlemises. Seoseid terrorismiga ei ole leitud.

Victoria osariigi kohus esitas Noorile süüdistuse 18 tapmiskatses ja ühes elu ohtuseadmise juhtumis. Noori ei taotlenud kautsjoni vastu vabastamist, ütles ringhääling ABC.

Kohus saatis süüaluse psühhiaatrilisse ekspertiisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles