Selgus Venemaa kommunistide presidendikandidaat (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Grudinin.
Pavel Grudinin. Foto: Alexander Shcherbak/TASS/Scanpix

Vene Kommunistliku Partei keskkomitee toetas täna valimiskongressil Pavel Grudinini esitamist presidendikandidaadiks 2018. aasta valimistel, ütles erakonna esimees Gennadi Zjuganov.

Kongress toetas Lenini-nimelise sovhoosi ZAO (Sovkhoz Imeni Lenina ZAO) direktori Pavel Grudinini kandidatuuri ühehäälselt, lisas ta.

Kommunistide esimees Zjuganov ütles eile: «Pavel Nikolajevitš Grudinini ettevõte on osutunud parimaks riigis, mitte juhuslikult ei aruta tema kandidatuuri kõik rahvuslik-patriootilised jõud, aga otsuse langetab kongress salajase hääletusega.»

57-aastane Grudinin on Lenini-nimelist sovhoosi direktorina juhtinud alates 1995. aastast. On teada, et Grudinini kampaaniajuhiks saab just Zjuganov. 

Praeguseks hetkeks on ametlikult registreeritud vaid Vladimir Žirinovski kandidatuur. Kandideerimisest on teatanud ka suurfavoriit ja praegune riigipea Vladimir Putin, kes pole ametlikult seni oma kandidatuuri esitanud. Arvatakse, et ta võib vajalikud dokumendid esitada veel selle aasta sees. 

Pavel Grudinin (ees vasakul) ja Gennadi Zjuganov.
Pavel Grudinin (ees vasakul) ja Gennadi Zjuganov. Foto: Alexander Shcherbak/TASS/Scanpix
Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles