Põhja-Korea: uued sanktsioonid on sõjaline samm (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un Foto: KCNA/Reuters/Scanpix

Põhja-Korea mõistis täna hukka viimased ÜRO sanktsioonid, mis riigile selle tuuma- ja raketikatsetuste pärast kehtestati.

«Me lükkame täielikult tagasi viimsed ÜRO sanktsioonid ... kui meie riigi suveräänsuse vägivaldse rikkumise ja sõjalise sammu, mis hävitab rahu ja stabiilsuse Korea poolsaarel ja piirkonnas laiemalt,» vahendas uudisteagentuur KCNA Põhja-Korea välisministeeriumi avaldust.

Tegemist oli Pyongyangi esimese ametliku reaktsiooniga reedel kehtestatud sanktsioonidele.

ÜRO Julgeolekunõukogu kiitis ühehäälselt heaks uued sanktsioonid Põhja-Korea vastu, piirates naftatarneid, mis on hädavajalikud Pyongyangi raketi- ja tuumaprogrammi jaoks. Resolutsiooni poolt hääletas ka Põhja-Korea tähtsaim kaubanduspartner Hiina.

Lisaks kohustab see dokument saatma kodumaale tagasi Põhja-Korea töötajad, kes välismaal Kim Jong-uni režiimile kasumit teenivad.

Sanktsioonid kehtestati umbes kolm nädalat pärast seda, kui Pyongyang katsetas oma kaugeima tegevuskaugusega mandritevahelist raketti, mis väidetavalt küünib kõigi suuremate USA linnadeni.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles