Järgmisel aastal võib Liibüast Euroopa Liitu tulla 10 000 põgenikku (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüast teele asunud migrandid ootamas päästmist.
Liibüast teele asunud migrandid ootamas päästmist. Foto: EMILIO MORENATTI/AP/Scanpix

Järgmisel aastal võidakse Liibüas asuvatest põgenikelaagritest ja kinnipidamiskeskustest paigutada Euroopa Liitu kuni 10 000 inimest, teatas Itaalia valitsus täna.

Algatus on osa EL-i liikmesriikide püüdest tegeleda halveneva olukorraga Liibüas, kus tuhandeid inimesi hoitakse kinni ebainimlikes tingimustes.

«2018. aastal võib kuni 10 000 põgenikku tulla Euroopasse ilma riskita, humanitaarkoridoride kaudu,» ütles Itaalia siseminister Marco Minniti intervjuus ajalehele La Repubblica.

Marco Minniti.
Marco Minniti. Foto: imago stock&people/imago/Insidefoto/Scanpix

Reedel toimetati sõjaväelennukiga Liibüast Roomasse 162 inimest Eritreast, Etioopiast, Somaaliast ja Jeemenist.

Nende hulgas olid üksikemad, saatjateta lapsed ja puudega inimesed. Tegemist oli esimese korraga, kui ÜRO põgenikeagentuur (UNHCR) paigutas põgenikke ja migrante ümber otse Euroopasse.

ÜRO lasteorganisatsiooni UNICEF ja Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni (IOM) andmetel on praegu Liibüas umbes 400 000 migranti, nende seas ligi 36 000 last. 2018. aastal kavatseb IOM saata vabatahtliku naasmise programmi raames kodumaale tagasi 30 000 migranti. Sel aastal on neid tagasi saadetud umbes 15 000.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles