Briti kaitseminister tõmbas armee hüüdlause muutmisele pidurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gavin Williamson.
Gavin Williamson. Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/PA Images/Scanpix

Suurbritannia kaitseminister Gavin Williamson peatas plaanid muutmaks armee ajaloolist hüüdlauset «Be the Best» («Ole parim») ja relvajõudude vappi. 

Williamson vastas väidetele pärast seda, kui lekkis ametlik dokument, mille kohaselt hüüdlause ja vapp vahetatakse välja 520 000 naela (587 000 eurot) maksma mineva kuvandi muutmise käigus.

Ministeeriumi kõneisik ütles: «Kaitseminister usub, et Briti armee on parimatest parim ja on otsustanud projekti peatada.»

Väljaande Mail on Sunday teatel kirjutas kindralstaabi ülem kindral Sir Nick Carter ja tema meeskond dokumendi, mis põhines turu-uuringul. Dokumendis selgus, et hüüdlause ei sobi kokku sihtgrupiga, on elitistlik ja mitte-kaasav. Seetõttu sooviti hüüdlause võimalikult kiiresti välja vahetada.

Ebasobivaks peeti uuringu kohaselt ka vappi, millel olid ristatud mõõgad, kroon ja lõvi. See sooviti asendada Suurbritannia lipuga ja selle alla kirjutatud sõnaga «Army» (armee).

Suurbritannia armee kodulehel on nähtaval lõvi, mõõkade ja krooniga vapp, mida mõned ametnikud muuta soovisid.
Suurbritannia armee kodulehel on nähtaval lõvi, mõõkade ja krooniga vapp, mida mõned ametnikud muuta soovisid. Foto: Kuvatõmmis/Suurbritannia relvajõudude koduleht
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles