Iisrael: rünnakud on vähenenud, ebastabiilsus kasvab

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ja Iisraeli lipud lehvimas Ida-Jeruusalemmas.
USA ja Iisraeli lipud lehvimas Ida-Jeruusalemmas. Foto: AHMAD GHARABLI/AFP/Scanpix

Iisraeli-vastaste rünnakute arv vähenes 2017. aastal, kuid USA presidendi Donald Trumpi otsus tunnustada Jeruusalemma Iisraeli pealinnana on suurendanud ebastabiilsust, ütles juudiriigi julgeolekujuht pühapäeval.

«Terrorismi tase on sel aastal vähenenud 54 rünnakuga 108 vastu 2016. aastal,» ütles sisejulgeolekuagentuuri peadirektor Nadav Argaman.

«Ära hoitud rünnakute arv on samuti suurenenud,» märkis ta pressikonverentsil.

«Olukord on aga muutunud ebastabiilsemaks Gaza sektoris ja okupeeritud Läänekaldal pärast Trumpi deklaratsiooni,» lisas Argaman.

Tema sõnul oli enne Trumpi 6. detsembri teadet valitsenud rahu «petlik».

Gazas võimul olev islamiliikumine Hamas «püüab kogu oma jõuga korraldada rünnakuid Läänekaldal, et destabiliseerida Palestiina Omavalitsust», lisas Argaman.

«Eelseisval perioodil võime seista silmitsi paljude väljakutsetega, kaasa arvatud üleskutsete ja meeleavaldustega tänavatel», et protestida USA otsuse vastu, ütles sisejulgeolekujuht.

2017. aastal nurjati 400 pommirünnakut, nende seas 13 enesetapurünnakut ja üheksa inimröövikatset. Läänekaldal lammutati 148 Hamasi rakukest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles