Assange´i Twitteri-konto kustutati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange lehvitamas Ecuadori saatkonnast.
Julian Assange lehvitamas Ecuadori saatkonnast. Foto: Han Yan / Xinhua / Scanpix

WikiLeaksi asutaja Julian Assange´i mikroblogivõrgustiku Twitter konto pole enam aktiivne.

Minnes Assange´i Twitteri kontole, saabub veateade: «Vabandust, seda lehekülge ei eksisteeri». Teadaolevalt kadus konto ööl vastu tänast, viimase teadaoleva postituse tegi Assange Twitteris reedel.

Praegu pole selge, kas konto kustutas Assange ise või see kustutati. Assange, kes varjab end viiendat aastat Ecuadori Londoni saatkonnas, pole teemat veel kommenteerinud.

Assange sai Ecuadorilt poliitilise varjupaiga 2012. aastal seoses talle Rootsis kaks aastat varem esitatud süüdistustega vägistamises ja teistes süütegudes. Assange eitab süüd.

WikiLeaksi asutaja on väljendanud kartust, et Rootsi võimud annaksid ta välja Ameerika Ühendriikidele, kus teda ähvardab kohus tuhandete Ühendriikide valitsuse saladokumentide avaldamise pärast.

Assange’ile WikiLeaksi lekete jaoks informatsiooni hankinud Ühendriikide endine reamees Bradley Manning, kes nüüd kannab naisenime Chelsea Manning, mõisteti Ameerika Ühendriikides 2013. aastal 35 aastaks vangi, süüdistatuna muu hulgas spionaažis. Samasugust saatust kardab ka Assange.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles