Paavst kutsus jõululäkituses rahule Jeruusalemmas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paavst Franciscus edastas tänasel esimesel jõulupühal Peetri kiriku rõdult traditsioonilise «Urbi et orbi» («Linnale ja maailmale») jõululäkituse, milles kutsus üles rahule Jeruusalemmas.

Paavst Franciscus viitas läkituses kasvavatele pingetele Jeruusalemma staatuse pärast ja avaldas lootust, et peale jääb soov jätkata küsimusele lahenduse leidmist dialoogi ja läbirääkimiste abil. Samuti ütles kirikupea, et lahendus peab hõlmama kahe riigi rahulikku kooseksisteerimist.

Lisaks palus Franciscus palvetada, et pinged Põhja-Korea ümber leeveneksid ja et maailmas suureneks vastastikune usaldus.

Paavst oli üks neist, kes on kritiseerinud USA presidendi Donald Trumpi otsust viia Ühendriikide Iisraeli saatkond Tel Avivist Jeruusalemma ja tunnustada seeläbi Jeruusalemma Iisraeli pealinnana.

Kirikupea kutsus siis üles dialoogile ja kõikide poolte õiguste kaitsele Pühal maal, öeldes, et Iisrael on parim maa dialoogiks Jumala ja inimkonna vahel.

«Parim tingimus antud dialoogiks on kahepoolne lugupidamine ja pühendumus selle lugupidamise tugevdamisele, kõikide inimeste õiguste tunnustamise nimel, kus iganes nad ka ei oleks,» lausus katoliku kiriku pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles