Allikad: Jeemenis hukkus lahingutes ja õhulöökides üle 60 võitleja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3.03 Jeemen
3.03 Jeemen Foto: Pm

Jeemenis hukkus hiljutistes õhulöökides ja relvakokkupõrgetes üle 60 võitleja, ütlesid julgeolekuametnikest ja meedikutest allikad esmaspäeval.

Saudi Araabia juhitud koalitsioon sooritas ööl vastu esmaspäeva õhulööke Haisi piirkonnas, kus tegutsevad Iraani toetatud huthi mässulised. Vähemalt 18 mässulist sai surma, ütles julgeolekuametnikust allikas uudisteagentuurile AFP.

Lähedalasuvas Tahitas hukkus laevakahurite tules veel 35 mässulist, lisas allikas.

Sõjaväelastest ja meedikutest allikad lisasid, et mässuliste ja valitsusväelaste relvakokkupõrgetes hukkus 12 ja sai haavata 19 valitsusväelast.

Ühe pealtnägija Ali Mosleh al-Rimi sõnul hukkus esmaspäeval pealinna Sanaa lähistel koalitsiooni õhulöögis seitse tsiviilisikut. Mässuliste meedia teatas 11 hukkunust.

Rünnakud Haisis ja Tahitas on osa valitsusvägede pealetungist mööda Punase mere rannikut põhjapool asuvale Hodeida linnale. Hodeidas asub riigi suuruselt teine sadam ning seda peetakse oluliseks humanitaarabi riiki sisenemise kohaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles