Šveitsi Alpides sai laviinides surma kolm mägironijat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägironija
Mägironija Foto: SCANPIX/REUTERS

Šveitsi Alpides on viimase kolme päeva jooksul saanud laviinides surma kolm mägironijat Šveitsist ja Prantsusmaalt, teatas politsei esmaspäeval.

Esmaspäeval tabas laviin Valais' kantonis Hofathorni mäetipu lähedal, 2844 meetri kõrgusel merepinnast viieliikmelist alpinistide rühma, viies kaasa ühe 39-aastase kohaliku mehe.

Kaaslased leidsid ta kiiresti üles, kuid päästemeeskondade kohalejõudmise ajaks oli ta juba surnud.

Laupäeval tabas laviin Valais' kantonis kolme alpinisti, kes olid St Luci piirkonnas umbes 2700 meetri kõrgusel mägedes turvaliselt rajalt kõrvale liikunud.

Päästemeeskonnad leidsid rühma kaks liiget kiiresti. Nad olid saanud kergelt vigastada ja toimetati helikopteriga haiglasse. 29-aastane šveitslanna aga sai raskelt viga ja suri pühapäeval haiglas.

Kolmandas vahejuhtumis sai Šveitsi idaosas Grisonsi piirkonnas laviinis surma 31-aastane prantslane, kes oli püüdnud üksi 2376 meetri kõrguse Glattwangi mäe tippu ronida.

Tema surnukeha leiti pühapäeval pärast mitu tundi kestnud otsingui umbes kolme meetri paksuse lumekihi alt.

Laviin viis teda õnnetuskohast rohkem kui kilomeetri kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles