Venemaa: Põhja-Koread ümbritseb USA tekitatud nõiaring (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un. Foto: AFP/SCANPIX

Põhja-Korea olukord meenutab USA süül nõiaringi, kuid sellest on võimalik välja murda üksnes diplomaatiliste vahenditega, ütles Vene julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev usutluses ajakirjale Argumentõ i Faktõ.

«USA teeb Põhja-Korea juhtkonna ja kogu rahva kohta agressiivseid ning provokatiivseid märkusi ja viib koos Lõuna-Koreaga ettehoiatamata läbi ulatuslikke õhujõudude ning mereväeõppusi,» ütles Patrušev.

«Põhja-Korea vastab uute ballistiliste rakettide väljasaatmisega ja annab samuti sõnadele voli,» lisas Patrušev. «Sellest nõiaringist on võimalik välja murda ainult poliitiliste ja diplomaatiliste vahenditega.»

Ta hoiatas, et USA rünnaku korral puhkeb Korea poolsaarel ulatuslik sõjategevus.

«Muidugi ei saa Washington jätta arvestamata asjaoluga, et Lõuna-Koreas elab 250 000 ameeriklast. Ulatusliku sõjategevuse korral Korea poolsaarel saavad surma kümned tuhanded USA kodanikud,» lausus Patrušev.

Patrušev juhtis ka tähelepanu, et Põhja-Korea on paigutanud raketisüsteemid Lõuna-Korea pealinnast Soulist kõigest 50 kilomeetri kaugusele.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles