Helsingi kohus määras leedukate juhitud narkoäris karme karistusi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Istungitesaal Helsingi ringkonnakohtus
Istungitesaal Helsingi ringkonnakohtus Foto: Wikimedia

Helsingi ringkonnakohus määras Lõuna-Soomes amfetamiiniäri juhtinud leedukatele ja nende kuriteopartneritele karmid karistused.

Kuuest mehest koosnenud jõuk tegutses aktiivselt eelmise aasta aprillist kuni oktoobrini, vahendas YLE. Neile määratud vanglakaristused jäävad kolme ja 12 aasta vahemikku.

Üks narkootikumidega kaubitsenud leedukas oli saanud juhtnöörid keelatud ainete levitamise kohta kaasmaalasest ülemuselt. Ta juhtis Soomes tegutsenud kuriteopartneri Ida-Helsingis asunud peidikusse.

Narkootikumide tegelikke Soome toojaid politsei ei tabanud.

Kõige tõsisemad karistused määras kohus metamfetamiini levitamise eest. Üks kahest juhtfiguurist sai 11 aasta ja 11 kuu pikkused vangistuse, teine aga 12-aastase vangistuse.

Eeluurimise ajal võtsid politseinikud looduses olnud peidikust välja enam kui 20 kilo metamfetamiini. Konfiskeerimisoperatsioon oli Soome üks kõigi aastate suurim.

Politseinike arvutuste järgi oleks leitud kogusest saanud üle 100 000 annuse, mille hind tänavakaubanduses oleks kerkinud üle 600 000 euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles