Armu saanud Peruu ekspresident palus rahvalt vabandust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad avaldamas Limas meelt ekspresident Alberto Fujimori vabastamise vastu.
Protestijad avaldamas Limas meelt ekspresident Alberto Fujimori vabastamise vastu. Foto: GUADALUPE PARDO/REUTERS/Scanpix

Peruu põdura tervisega endine president Alberto Fujimori (79), kellele praegune riigipea kahe päeva eest armu andis, palus täna rahvalt vabandust.

«Ma tean, et minu valitsemise tulemused võttis üks pool hästi vastu, kuid möönan, et vedasin alt oma teisi kaasmaalasi ja ma palun nende käest kogu südamest andestust,» lausus Fujimori Facebooki postitatud videopöördumises, mis oli üles võetud haiglavoodist.

Peruu president Pedro Pablo Kuczynski teatas täna, et andis humanitaarkaalutlustel armu Fujimorile, kes kandis 25-aastast vanglakaristust inimõigusrikkumiste, korruptsiooni ja nn surmarühmade sanktsioneerimise eest.

Fujimori esitas armuandmistaotluse rohkem kui aasta tagasi, viidates oma halvenevale tervisele.

Ta ütles tookord oma Twitteri kontol, et kannatab südame arütmia käes. Sel aastal on ta südameprobleemide tõttu juba kaks korda vanglast haiglasse toimetatud, viimati 23. detsembril.

Aastatel 1990-2000 võimul olnud Fujimori vangistati 2005. aastal. Teda on hoitud alates 2007. aastast pealinnast Limast itta jäävas politseibaasis, kus ta oli ainus vang.

Tuhanded inimesed avaldasid esmaspäeval Peruu pealinnas Limas protesti ekspresident Fujimorile armu andmise vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles