Fotod ja video: Femeni aktivist püüdis Vatikanist pihta panna Jeesuse kuju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naisaktivistide organisatsiooni Femen liige püüdis eilsel esimesel jõulupühal varastada Vatikani Püha Peetri väljakult Jeesuse kuju.

Reutersi fotograafi sõnul hüppas naine üle piirete ja jooksis Jeesuse sündi kujutava väljapaneku poole, hüüdes «Jumal on naine.» Sama loosung oli palja ülakehaga naisele joonistatud ka seljale.

Jeesuse kuju kallale asunud naise peatasid kohalikud korrakaitsjad, kes naise kinni pidasid.

Intsident leidis aset umbes kaks tundi enne paavst Franciscuse jõululäkitust, mida jälgis Peetri väljakul hinnanguliselt 50 000 inimest.

Femen teatas oma veebilehel, et kinni peeti Alissa Vinogradova, keda nimetati sekstremistiks. Ukrainas asutatud organisatsiooni teatel on nende tegevuse eesmärgiks täielik võik patriarhaadi üle.

Tegemist polnud esimese korraga, kui Femeni aktivist püüdis Vatikanist Jeesuse kuju röövida. Sarnane vahejuhtum toimus ka 2014. aasta jõulupühal, kui naisaktivistil läkski korda kuju kaasa haarata, enne kui ta kinni peeti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles