Mis Venemaad äärmuslaste juures võlub? (3)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa parempopulistlik partei AfD tahab lisaks piiride sulgemisele ka Vene-vastaste sanktsioonide lõpetamist.
Saksa parempopulistlik partei AfD tahab lisaks piiride sulgemisele ka Vene-vastaste sanktsioonide lõpetamist. Foto: Hendrik Schmidt / AP / Scanpix

«Kesk-Euroopas on võimatu leida parem- või vasakäärmuslikku rühmitust, kes ei oleks venemeelne. Nad kõik on,» ütleb Jakub Janda. Sama kindlalt on ta veendunud, et see venemeelsus pole isetekkeline, vaid siiski idast kultiveeritud.

Hispaania CIDOBi mõttekoja teadur Nicolas de Pedro ja ajalehe El Confidencial ajakirjanik Daniel Iriarte leiavad värskes analüüsis «Kui Russkii Mir ja hispaaniakeelne maailm kohtuvad: RT ja Sputnik hispaania keeles», et Venemaa on alates 2014. aasta talve invasioonist Ukrainasse tegutsenud sõjarežiimil ja Vladimir Putin käitunud kui sõjaaja juht.

«Seisu süvendab Kremli eliidi arvatav arusaam, et neid rahuldav kokkulepe läänega on võimatu,» märgivad nad. «Sestap on NATO ja ELi nõrgendamine esmatähtis eesmärk ning igas liikmesriigis tegutsemine ning iga kriisi ja nõrga koha ärakasutamine tundub nii toimiva kui ka tõhusana.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles