USA laiendas sanktsioone veel kahele Põhja-Korea ametnikule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un. Foto: AFP/SCANPIX

USA laiendas teisipäeval sanktsioone veel kahele Põhja-Korea kõrgele riigiametnikule, teatas rahandusministeerium.

Ministeeriumi teatel kehtestati sanktsioonid seoses Põhja-Korea ballistiliste rakettide programmiga.

«Kim Jong-sik on meie andmetel võtmetegelaseks Põhja-Korea ballistiliste rakettide arendamisel ja Ri Pyong-chol mandritevaheliste ballistiliste rakettide arendamisel,» kirjutati teadaandes.

Vene välisminister Sergei Lavrov arutas teisipäeval oma USA ametivenna Rex Tillersoniga Põhja-Korea raketi- ja tuumaprogrammi, rõhutades vajadust alustada läbirääkimisprotsessi.

«Osapooled jagasid seisukohta, et Põhja- Korea tuumaraketiprojektid rikuvad ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioone,» märkis Vene välisministeerium.

«Toonitati vajadust minna niipea kui võimalik sanktsioonidekeelelt üle läbirääkimisprotsessile,» lisati ministeeriumi avalduses.

Lõuna-Korea ajaleht kirjutas teisipäeval, et Põhja-Korea valmistub satelliiti orbiidile saatma. Vaatlejad on hoiatanud, et Põhja - Korea režiimi kosmoseprogramm on vaid kattevari relvakatsetustele.

«Erinevate kanalite kaudu oleme äsja teada saanud, et Põhi on valmis ehitanud uue satelliidi ja andnud sellele nime Kwangmyongsong-5,» kirjutas päevaleht Joongang Ilbo viitega Lõuna- Korea valitsusallikale.

«Nende plaan on toimetada orbiidile satelliit, mis on varustatud kaamerate ja telekommunikatsiooniseadmetega,» lisas leht.

Pyongyang saatis Kwangmyongsong-4 satelliidi orbiidile 2016. aasta veebruaris. Rahvusvaheline kogukond aga pidas seda ballistilise raketi varjatud katsetuseks.

Põhja-Korea võimupartei ajaleht Rodong Sinmun rõhutas, et Pyongyangil on õigus satelliite teele saata ja oma kosmosetehnoloogiat arendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles