Yle halastas ladinakeelsetele uudistele

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates 2011. aastast on Yle kodulehel eraldi rubriik ladinakeelsetele uudistele.
Alates 2011. aastast on Yle kodulehel eraldi rubriik ladinakeelsetele uudistele. Foto: Kuvatõmmis Ylest

Ligi 30 aastat on põhjanaabrite rahvusringhääling edastanud ladinakeelseid uudiseid, kuid nüüd on otsustatud sellest programmist loobuda.

Jõulunädalal tehtud avalduses teatas Yle, et on otsustanud ladinakeelsete uudistesaate «Nuntii Latini» sulgemise edasi lükata 2019. aasta kevadeni, kui programmil täitub 30 aastat.

Ladinakeelsed uudised on eetris reedeti kell 18.15. Uudiseid teeb kolmeliikmeline meeskond – dotsent Reijo Pitkäranta, professorid Tuomo Pekkanen ja Virpi Seppälä-Pekkanen.

Yle sisujuhi Ville Viléni sõnul on nad saanud palju tänusõnu selle saate eest ning kuulajad on avaldanud pahameelt, et sellest plaanitaks loobuda.  «Me täidame oma lugejate soovid ja loodetavasti ärgitame teisi välismaal, et seda programmi jätkata,» rääkis Vilén. Ta lisas, et Yle ladinakeelsed uudised on välismaal  tuntud. «Yle hindab professorite ja nende meeskonna tööd. See saade on aastaid säilinud ainult tänu nende kõrgetasemelisele tööle,» ütles Yle esindaja. «Nuntii Latini» vahendas päevakajalisi uudiseid, aga ka üldharivaid lugusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles