Moskva: ELi ja USA reaktsioon võib olla üks suur ettevalmistatud provokatsioon (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi.
Aleksei Navalnõi. Foto: JEVGENI FELDMAN/AFP/Scanpix

Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Leonid Slutski hindas Euroopa ja USA reaktsiooni keeldumisele registreerida Aleksei Navalnõid presidendikandidaadiks Venemaa siseasjadesse sekkumiseks.

«Minu arvates oli olukord Navalnõi ümber ennustatav ja oodatud. Meie Euroopa ja Ameerika partnerid pidid teadma, et meie seadus ei luba kohtulikult süüdi mõistetud isikutel presidendiks kandideerida,» ütles Slutski eile ajakirjanikele.

Slutski sõnul oli Vene keskvalimiskomisjoni otsusele järgnenud reaktsioon järsk ja näitlik. «Seda ei saa nimetada muuks kui rängaks sekkumiseks Vene valimisprotsessi, välisministeerium juba ütles seda,» teatas komisjoni esimees.

Slutski sõnul võib lääneriikide taoline reaktsioon olla üks suur ettevalmistatud provokatsioon.

«Süüdistades Venemaad tõenditeta lääneriikide valimistesse sekkumises, topivad nad [oma nina] seejuures häbitult iseseisvate riikide asjadesse,» arvas poliitik, nähes selles topeltstandardite vana retsepti.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles