Fotod: Peterburi ostukeskuses toimus plahvatus, kümme inimest viidi haiglasse

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peterburis Kalinini väljakul asuvas ostukeskuses Perekrestok toimus täna õhtul plahvatus, milles sai viimastel andmetel viga kümme inimest.

Plahvatuse epitsenter paiknes ostukeskuse hoiukappide juures. Hoone konstruktsioonid kannatada ei saanud, kuid viga sai kümme inimest, kes toimetati haiglasse. Arstide kinnitusel ei ole nende elud ohus, vahendas Interfax.

«Teade juhtumist aadressil Kondratjevski prospekt 44 tuli kell 18.55. Spetsialistid saabusid sündmuspaigale kell 19.00. Põlengut ei ole, kõik külastajad on evakueeritud. Kohapeal tegutsevad pommieksperdid,» öeldi Interfaxile.

Esialgsetel andmetel lõhkes ostukeskuses isevalmistatud lõhkekeha, mille plahvatuse ekvivalendiks oli 200 grammi trotüüli. Lõhkekeha sisaldas hävitavaid elemente.

Venemaa uurimiskomitee alustas juhtunu alusel kriminaalmenetlust kahe või enama inimese tapmiskatse sätte alusel. Praegu on käigus kõik uurimisversioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles