Galerii ja video: Ukraina ja separatistid vahetasid vange (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina ja isehakanud Luganski ning Donetski rahvavabariigi vahel leidis eile aset vangide vahetus, mille käigus andis Ukraina vastaspoolele üle 233 vangis hoitud separatisti ning sai vastu 73 Ukraina sõjaväelast.

Ukraina ülemraada esimene asespiiker Irina Geraštšenko ütles, et vangid anti üle Maiorski pääslas, mis asub vaenupoolte eraldusjoonel Gorlivka lähedal Donetski oblastis.

Geraštšenko lisas, et Ukraina poolt üle antud isikute seas pole neid, kes on toime pannud tapmisi ja teisi raskeid kuritegusid.

Ukraina valitsuse ja separatistide esindajad jõudsid vangide vahetamise osas kokkuleppele käesoleva nädala esmaspäeval Moskvas Vene õigeusu kiriku juhi vahendusel toimunud kohtumisel.

Ukraina alustas läbirääkimisi ka Donetski ja Luganski sisside kätte vangi jäänud ülejäänud ukrainlaste vabastamiseks, ütles ööl vastu tänastantud teleusutluses Ukraina presidendi esindaja ülemraadas Irõna Lutsenko.

Lutsenko sõnul on Donetski ja Luganski sissid kinnitanud juba 20 pantvangis peetava ukrainlase asupaika.

«Käivad läbirääkimised, ei saa öelda, et neid on 93, kuid vähemalt 23 kuni 25 inimest on sissidel juba vahetuseks valmis» ütles Lutsenko Borõspili lennujaamas vabastatud ukrainlasi oodates.

Viimati vahetasid Kiiev ja separatsitid vange 14 kuud tagasi.

Loe ka: «Separatistide poolel sõdinud Eesti kodanikku ei pandud Ukrainas vangide vahetuse nimekirja»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles