Moldova tahab lõpetada Vene propagandakanalite näitamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parlamendihoone Moldova pealinnas Chișinăus.
Parlamendihoone Moldova pealinnas Chișinăus. Foto: Denisov Vadim/ITAR-TASS/Scanpix

Moldova parlament hääletas möödunud reedel teist korda seaduseelnõu poolt, mille eesmärk on keelustada riigis Venemaa propagandakanalid, sest Moldova president Igor Dodon keeldus esimesel korral seda  allkirjastamast, vahendab uudisteportaal Noi.md.

Moldova presidendi õigusnõuniku Maxim Lebedinski sõnul on eelnõu põhiseadusevastane ja sel pole midagi pistmist informatsiooni turvalisuse tagamisega. Nõunik märkis samuti, et see on vastuolus ka Euroopa inimõiguste konventsiooniga.

«Kas me ei peaks kodanikele tagama vaba ligipääsu informatsioonile, hoolimata sellest, kust see pärineb? Kas me ei peaks eeldama, et iga meie kodanik on piisavalt intelligentne inimene, et aru saada, mis tüüpi kanalit ta vaatab? Me peame oma kodanikel laskma kuulata ja vaadata seda, mida nad tahavad,» sõnas Lebedinski.

Parlamendi sõnul on aga seaduseelnõu vajalik, et kaitsta Moldova kodanikke teiste riikide poolt toodetud valeinfo ja manipulatsioonide eest. Kui seadus sel korral vastu võetakse, annab see Moldova võimudele õiguse trahvida desinformatsiooni levitavaid meediaorganisatsioone 70 000 lei suuruse rahatrahviga (3424 eur).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles