Inimjaht kondiitrivabriku direktorile lõppes alles täna varahommikul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alexander Shcherbak/TASS/Scanpix

Moskva politsei arreteeris täna varahommikul kondiitriäri direktori, kes avas eile vabriku territooriumil tule, tappes ühe ja vigastades kolme inimest, vahendab RIA Novosti.

Vene siseministeeriumi pressiesindaja Juri Titovi sõnul peeti 49-aastane Ilja Averjanov kinni täna varahommikul Pravda tänaval, Vene päevalehe Pravda endise trükikoja territooriumil. «Otsingute tulemusena suutis pealinna politsei kindlaks teha mehe asukoha ja ta peeti kinni,» märkis ta.

Menševiku-nimelisest kondiitrivabrikust kostis eile laske, kui vabriku direktor ja varem ettevõttes ka 20-protsendilist osalust omanud Averjanov hakkas tulistama asutuse turvameeste ja kohale saabunud kohtutäiturite pihta. 31-aastane valvur suri sündmuspaigal, vahendab uudisteportaal Meduza.

Ilja Averjanov.
Ilja Averjanov. Foto: thesun.co.uk

Averjanovi väitel on ta viimased neli aastat püüdnud tagasi lüüa kriminaalse rühmituse katseid tema 1999. aastal avatud vabrik talt üle võtta.

Mehe sõnul olid nad maksnud altkäemaksu kahele Moskva prokuratuuri ametnikule, kes olid selle eest nõus pigistama vabriku ebaseadusliku ülevõtmise osas silma kinni.

Averjanovi sõnul tappis ta turvamehe enesekaitseks, sest vabrikusse oli tunginud 10 Põhja-Kaukaasia päritolu gängiliiget, teiste seas ka Šamsutdin Radžabov, kes Averjanovi väitel oli püüdnud juba aastaid vabrikut pankrotti ajada. Pankroti väljakuulutamine annaks aga võimaluse määrata vabrikule uus tegevjuht.

Averjanovi tunnistuse kohaselt püüdsid mehed talt relva jõuga ära võtta ja rüseluses läks see lahti.

Vabrikutöötajad põgenesid paanikas hoonest, mõned neist hüppasid kahekorruselise maja akendest välja.  

Samal ajal kui politsei vabriku territooriumi piiras, suutis Averjanov selle territooriumilt põgeneda, väidetavalt tänu maa-alusele salatunnelile.

Politsei uurib vahejuhtumit kui võimalikku mõrvakatset ja ebaseaduslikku relva omamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles