KOHALIK VAADE. Jõulupuust sai korruptsiooni sümbol

Jure Brankovič
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Iga linn maailmas tahab endale suurimat ja ilusaimat jõulupuud. Selle ostmine pole kulu. See on investeering,» lausus Belgradi linnapea Siniša Mali, kui meedia oli avalikustanud, et linn maksis peaväljakule pandud plastpuu eest 83 000 eurot.

Serbia pealinna võimud seisavad silmitsi raevuga, kuna plastjõulupuu uskumatult kõrge hinnaga soetamine tõi kaasa korruptsioonisüüdistused. Korruptsioonivastane veebisait pištaljka.rs kirjeldas 18 meetri kõrgust puud maailma kalleimana, selle hind ületab New Yorgis Rockefelleri keskuse ees välja pandud jõulupuu hinna neli korda.

Kriitikud võrdlevad seda kurikuulsa jõulupuuga Itaalia pealinnas. Mägisest Dolomiitide piirkonnast toodud puu seisab Roomas Piazza Venezia väljakul. See läks maksumaksjatele maksma 48 000 eurot, kuid on nii halvas seisukorras, et sellele anti juba hüüdnimi Spelacchio, mis tähendab kulunut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles