Rootsis puhkes leetripuhang, arstid soovitavad end kiirelt vaktsineerida (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leetrid on väga nakkav haigus, mille tüsistusena võib tekkida kopsu-, keskkõrva- või ajupõletik.
Leetrid on väga nakkav haigus, mille tüsistusena võib tekkida kopsu-, keskkõrva- või ajupõletik. Foto: Corbis/Scanpix

Rootsi suuruselt teises linnas Göteborgis on alates 10. detsembrist haiglasse toimetatud kaheksa leetritesse nakatunut.

Sahlgrenska Ülikooli haigla erakorralise meditsiini laste osakond suleti täna ajutiselt arvatava üheksanda haigusjuhtumi tõttu.

Tervishoiutöötajad soovitavad neil, kes pole ennast leetrite vastu vaktsineerinud, seda teha. Nendel, kes kahtlustavad viirusesse nakatumist, soovitavad tervishoiutöötajad jääda koju ja võtta ühendust riikliku tervishoiualase nõuandeteenusega, helistades numbrile 1177.

«Need inimesed ei peaks nakkusohu tõttu olema ootesaalides. Kui te siiski lähete erakorralise meditsiini osakonda, peaksite tähelepanu pöörama infostendidele ja sissepääsu juurde saadetud täiendavatele tervishoiuametnikele. Nende töö on küsida leetrite sümptomite ja vaktsineerimise kohta. Kui nad kahtlustavad nakatumist, ravitakse patsiendi eraldi ruumis,» ütles haigla peaarst Anne Haglund Olmarker.

«Inimestele, kes pole vaktsineeritud, pakutakse võimalust end kiiresti vaktsineerida. Vaktsineerimine peab toimuma kolme päeva jooksul pärast nakatumist,» lisas peaarst.

Leetrite nakatumise esimesed sümptomid on kõrge palavik, tõsine köha ja punetavad silmad, millele järgneb lööve.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles