New York võtab uue aasta vastu karmistatud turvameetmetega

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi politseiameti terroritõrjebüroo liikmed neljapäeval Timesi väljakul.
New Yorgi politseiameti terroritõrjebüroo liikmed neljapäeval Timesi väljakul. Foto: Reuters/ScanPix

USA

New Yorgi Timesi väljakul, kuhu oodatakse uut aastat vastu võtma umbes kaht miljonit inimest, rakendatakse tänavu viimaste aastate karmimaid turvameetmeid, teatas USA politsei neljapäeval.

Turvameetmete karmistamine on tingitud kahest hiljutisest rünnakust USA finantspealinnas - nurjunud pommirünnak linna metrootunnelis 11. detsembril ja kaheksa inimelu nõudnud veokirünnak TriBeCa linnajao jalgratta- ja kõnniteel 31. oktoobril.

New Yorgi politseiülem James O´Neill ütles neljapäeval, et vahetuid ohte ei ole, kuid lubas inimestele "politsei suuremat kohalolekut kui varasematel aastatel". Ta nimetas seda hiljutiste rünnakute valguses "ettenägelikuks".

Mais sõitis USA mereväe veteran ilma ilmse terrorimotiivita Timesi väljakul autoga rahva sekka, tappes ühe naise ja vigastades veel 22 inimest.

Võimud valmistuvad ettevaatusabinõuna ka võimalikuks Las Vegase veresaunast inspireeritud rünnakuks. Relvastatud isik tappis 1. oktoobril hotelliaknast tulistades USA hasartmängupealinnas 58 vabaõhu kantrimuusikafestivali külastanud inimest.

O´Neilli sõnul kasutab politsei tänavu rohkem pommikoeri ning saadab tänavatele mullusest rohkem snaiprivastaseid rühmi ja politseinikke.

Timesi väljak eraldatakse ülejäänud linnast betoontõkete ja raskeveokitega ning rahvas peab piirkonda jõudmiseks läbima kaks kihti kontrollpunkte, kus kontrollitakse kotte ja viiakse läbi skriinimisi.

Pühapäev, 31. detsember kujuneb ilmselt New Yorgi viimase 55 aasta külmimaks vana aasta õhtuks. Riiklik ilmateenistus hoiatab, et temperatuur võib langeda keskööks 10 miinuskraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles