Moskva piirab USA seirelende Venemaa kohal (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaliningrad on Venemaa üks militariseeritumaid piirkondi. Seal asuvad muu hulgas Balti laevastiku baas ja lühimaaraketid.
Kaliningrad on Venemaa üks militariseeritumaid piirkondi. Seal asuvad muu hulgas Balti laevastiku baas ja lühimaaraketid. Foto: Vitaly Nevar/TASS/Scanpix

Moskva piirab 1. jaanuarist avatud taeva lepingu alusel tehtavaid USA seirelende Venemaa kohal, sest USA hiljuti piiras Venemaa samu lende oma territooriumil, vahendas täna Raadio Vaba Euroopa/Raadio Vabadus (RFE/RL).

Venemaa piirab USA lendude ulatust, keelates USA-le teatud Vene baaside kasutamise, tsiteeris riiklik uudisteagentuur RIA Novosti Venemaa välisministeeriumi ametnikku Georgi Borissenkot.

«Venemaa tühistab USAga seotud lendudel õiguse veeta öö kolmel lennuväljal,» teatas Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova neljapäeval uudisteagentuuri Interfax vahendusel.

USA süüdistas juunis Venemaad Avatud taeva lepingu rikkumises, sest Venemaa piiras USA lende Kaliningradi oblasti kohal. Washington teatas seepeale, et piirab alates 1. jaanuarist mõnd Venemaa lendu USA territooriumi kohal.

USA meedia teatel kehtib piirang Vene lendudele Alaska ja Hawaii kohal.

Kaliningrad on Venemaa üks militariseeritumaid piirkondi. Seal asuvad muu hulgas Balti laevastiku baas ja lühimaaraketid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles