Soome suurendab uue alkoholiseaduse tõttu politseinike arvu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseipatrull Helsingi pearaudteejaama ees.
Soome politseipatrull Helsingi pearaudteejaama ees. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

Soome siseministeerium valmistub uue alkoholiseaduse tõttu suurendama politseinike arvu, kirjutas täna päevaleht Keskisuomalainen.

Siseminister Paula Risikko sõnul on valitsus hinnanud alkoholiseaduse muutmise mõju ning seda arvestatakse siseministeeriumi eelarve ettepanekus.

Ministeeriumi hinnangul tuleb muudatuste tõttu juurde palgata umbes 170 politseinikku. Ministeerium põhjendab seisukohta sellega, et alkoholi lihtsam kättesaadavus suurendab alkoholi kohalolu tänavatel ja kodudes ning see omakorda suurendab politsei töökoormust.

Parlament kiitis 19. detsembril heaks alkoholiseaduse muudatuse, mis tõstab toidupoes müüdava alkoholi lubatud alkoholisisalduse 4,7 mahuprotsendilt 5,5 mahuprotsendini.

Muudatusega kaotatakse ka nõue, et toidupoodides ja kioskites müüdavad alkohoolsed joogid peavad olema kääritatud ning alkoholipoodide lahtioleku aegu pikendati kella 21-ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles