Hispaania peaminister: Puigdemonti plaan juhtida Katalooniat Belgiast on absurdne (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariano Rajoy.
Mariano Rajoy. Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Kataloonia tagandatud presidendi Carles Puigdemonti kava juhtida uuesti presidendiks saades piirkonda edasi Belgiast on absurdne, teatas Hispaania peaminister Mariano Rajoy täna.

«On absurdne teeselda piirkonna presidendiks olemist, kui sa elad välismaal. Veel absurdsem on teeselda, et sa täidad selle funktsiooniga kaasnevaid kohustusi välismaalt,» ütles Rajoy aastalõpu pressikonverentsil ajakirjanikele.

Puigdemont lahkus pärast ebaseaduslikku referendumit ja iseseisvusdeklaratsiooni Belgiasse, kus viibib tänaseni, et vältida vahistamist Hispaanias.

Hiljutistel Kataloonia piirkondlikel valimistel võitsid napilt iseseisvust pooldavad jõud. Rajoy sõnul peab hääletus Katalooniale uue presidendi valimiseks toimuma kümne päeva jooksul pärast piirkondliku parlamendi uue koosseisu kokkutulekut 17. jaanuaril.

Uudisteagentuuri AFP teatel on tagandatud presidendi nõunikud uurinud võimaluste kohta, kas Puigdemont saaks tagasivalimise järel presidendina töötada Belgiast. Puigdemont ise pole sel teemal avalikult sõna võtnud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles