Trump: uurimine Venemaa valimistesse sekkumisest jätab USAst halva mulje (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump (vasakul) ja Venemaa president Vladimir Putin.
USA president Donald Trump (vasakul) ja Venemaa president Vladimir Putin. Foto: MIHHAIL KLIMENTJEV/AFP/SCANPIX

Uurimine Venemaa sekkumisest USA presidendivalimistesse jätab Ühendriikidest halva mulje, ütles president Donald Trump täna.

«See jätab riigist väga halva mulje ning paneb väga halba positsiooni,» ütles Trump usutluses päevalehele New York Times. «Mida varem sellega lõpuni jõutakse, seda parem riigile on.»

Trump väljendas veendumust, et eriprokurör Robert Mueller kohtleb teda õiglaselt. Avaldus on vastuolus vabariiklaste viimase aja rünnakutega, milles seatakse Muelleri usaldusväärsus kahtluse alla ja nõutakse uut sõltumatut prokuröri.

President kinnitas, et ei ole uurimise pärast mures, sest kõik ju teavad, et kokkumängu Venemaaga ei olnud. Ta kordas süüdistust, et kogu lugu on demokraatide väljamõeldis.

«Mingit kokkumängu ei olnud. Aga usun, et ta on õiglane,» ütles Trump Muellerit silmas pidades.

President distantseeris end endisest kampaaniajuhist Paul Manafortist, kellele esitati oktoobris süüdistus vandenõus USA vastu.

«Ta töötas minu heaks - palju seda oli, kolm ja pool kuud?» ütles Trump Timesile ja mainis ka Manaforti sidemeid teiste vabariiklastega nagu John McCain ja Ronald Reagan.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles