Vene pommitajad tegid Austraalia õhujõud ärevaks (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene strateegiline pommitaja TU-95 ja hävitajad MiG-29.
Vene strateegiline pommitaja TU-95 ja hävitajad MiG-29. Foto: Marina Lõstseva/COVI/Scanpix

Indoneesia lähedal toimunud Venemaa sõjaliste õppuste tõttu seadis Austraalia Darwini lennuväebaasi kõrgendatud valmisolekusse.

Austraalia õhujõudude baas seati detsembri alguses Indoneesia neutraalsetes vetes toimunud Vene lennuõppuste tõttu kõrgendatud valmisolekusse.

Õppustel osalesid kaitseministeeriumi teatel kaks tuumavalmidusega Tu-95 MS pommitajat ja üle saja sõjaväelase.

Kremli toetusega väljaanne RT teatas, et tegemist oli esimese Indoneesias toimunud Vene õppusega Vaiksel ookeanil.

Ekspertide sõnul on see märk sellest, et Moskva üritab oma mõju Vaiksel ookeanil laiendada.

«See on meeldetuletuseks, et Venemaa on siin ja tahab olla võtmemängija ka Vaikse ookeani julgeolekus ning on valmis selle demonstreerimiseks sõjalist jõudu näitama,» sõnas The Guardianile Austraalia strateegilise poliitika instituudi ekspert Peter Jennings.

Lennukid startisid Biaki lennuväljalt, mis asub Paapuast põhja pool, ning püsisid õhus üle kaheksa tunni. Vene sõjaväe kohaselt toimusid lennud ainult neutraalsete vete kohal.

Pommitajad olid Biaki saabunud Amuuri piirkonnast. Vene sõjaväe teatel tangiti pommitajaid Vaikse ookeani kohal lennuki Il-78 abil.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles