Ukraina inimröövijad nõudsid vangi eest miljon dollarit bitcoinides (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoini illustreeriv materjal.
Bitcoini illustreeriv materjal. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Ukrainas röövitud krüptovaluuta firma töötaja vabastati kaitseministeeriumi teatel miljoni dollari väärtuses bitcoinide eest.

Firma EXMO Finance teatel rööviti nende analüütik Pavel Lerner teisel jõulupühal Kiievis kuue relvastatud maskis mehe poolt, kes Lerneri minibussi vedasid.

Ukraina siseministeeriumi nõunik avaldas eile, et inimröövlid vabastasid Lerneri üle miljoni dollari väärtuses bitcoinide eest.

«Tegu on esimese taolise juhtumiga Ukrainas, mis hõlmab bitcoine,» kirjutas tekstisõnumis siseministeeriumi nõunik Anton Geraštšenko. Pole teada, kes lunaraha maksis.

«Ta on nüüd ohutus kohas ja ei ole saanud mingeid füüsilisi vigastusi,» teatas EXMO avalduses. «Sellegipoolest on Pavel praegu väga suure stressi all. Seetõttu ei väljasta me tulevate päevade jooksul ametlikke kommentaare.»

Lerneril ei olnud ligipääsu krüptovaluutaga tegeleva firma kasutajate rahadele ning EXMO sõnul nende töö juhtumist häiritud ei olnud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles