Mida ütleb Putin uusaastatervituses Trumpile? (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Donald Trump.
Vladimir Putin ja Donald Trump. Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin teatas uusaastatervituses Ühendriikide ametivennale, et Venemaa ja USA dialoog on vältimatu üleilmse strateegilise stabiilsuse parandamiseks.

«Uusaastaläkituses USA riigipeale rõhutab Vene president veendumust, et praeguses keerulises rahvusvahelises olukorras on eriti oluline Vene-Ameerika konstruktiivse dialoogi arendamine, kuna see tugevdaks strateegilist stabiilsust kogu maailmas ning aitaks leida üleilmsetele ohtudele ja väljakutsetele optimaalseid lahendusi,» teatas Kremli pressitalitus.

Samas hurjutas Kreml USAd ja NATOt, märkides, et riigid, kus NATO teeb sõjalisi ettevalmistusi ning kuhu viiakse rasketehnikat ja vägesid, peavad arvestama julgeolekuolukorra halvenemisega.

«Olen kindel, et NATO sõjaliste ettevalmistuse negatiivne mõju peaks kõigis tõsist muret valmistama, kuna see halvendab julgeolekuolukorda riikides, kuhu viiakse NATO vägesid ja rasketehnikat,» ütles Vene asevälisminister Vladimir Titov täna.

Tegu võis olla vihjega USA aadressil, kuna Ühendriikide kaitseminister James Mattis teatas eile, et Ukrainasse täiendavate relvatarnete viimine ei ole mõeldud provokatsioonina Moskva suunal.

Putinilt said uusaastatervitused ka paljud teised riigipead, nende seas endised Nõukogude Liidu riigid, Prantsuse president Emmanuel Macron, saksa kantsler Angela Merkel ja Süüria riigipea Bashar Al-Assad.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles