Relvastatud isik võttis Harkovis pantvange

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto sündmuskohalt
Foto sündmuskohalt Foto: UNIAN

Relvastatud maskis mees sisenes laupäeval Harkovis Ukraina Posti kontorisse, et seda röövida, kuid politsei saabudes võttis pantvangi seal viibinud töötajad ja külastajad, ütles Ukraina siseministri nõunik ja seadusandja Anton Geraštšenko.

Paar tundi kestnud läbirääkimiste järel õnnestus veenda meest vabastama osa pantvangidest - kolm naist ja kaks last. Veidi hiljem teatasid korrakaitseorganid, et ründaja on kahjutuks tehtud. Politsei alustas rünnakut kell 20.14. Osa pantvangidest on hoonest välja toodud ja meedikutele üle antud.

«Harkovis sisenes täna ühte Ukraina Posti kontorisse relvastatud röövi eesmärgil mees, käes püstolit meenutav ese,» kirjutas Geraštšenko Facebookis.

«Sel hetkel viibis seal üheksa inimest - nii postitöötajad kui külastajad, teiste seas kaks last. Keegi jõudis helistada numbril 102 ja kutsuda politsei. Patrull saabus sündmuspaika mõne minutiga. Röövel mõistis, et tal ei õnnestu saagiga rahulikult põgeneda ja otsustas teatada pantvangivõtmisest,» lisas nõunik.

Nõuniku sõnul piirati Kievskaja metroojaama lähedal asuv postkontor politseinikest ümber. Kohal viibisid ka Harkovi oblastipolitsei ülem Oleg Belõhh ja Ukraina julgeolekuteenistuse SBU Harkovi osakonna ülem Andrei Nossatš.

«Röövliga, kellest pärast pantvangivõtmist sai terrorist, peeti läbirääkimisi, millesse kaasati ka ründaja isa. Talle tehti ettepanek relv loovutada, pantvangid minema lasta ja end võimudele üles anda. Me lootsime, et tal jätkub mõistust relv loovutada ja alistuda,» lisas Geraštšenko.

Harkovi politseijuht Belõhh ütles telekanalile 112. Ukraina, et mingeid nõudmisi mees ei esitanud, vaid ütles, et kavatseb ühendust võtta tundmatutega, kes siis need nõudmised esitavad.

Liiklus sündmuskoha lähedal suleti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles